Dax för att sova

Nu när man känner att  ögonen bara  vill falla ihop är det  nog dax att  sova ! :)
här är lite informatio om

Trötthet och sjukdomar

Trötthet är ett begrepp som är svårt att definiera, eftersom alla människor har sin egen uppfattning om vad det är att vara trött. Alla är trötta då och då, vilket vanligtvis beror på sömnbrist.

Sjukdom kan också göra att man blir trött. Plötsligt, eller gradvis, behöver man mer och mer sömn och när man är vaken känner man sig trött och håglös. Trötthet är också vanligt när man känner sig ledsen och deprimerad.

Hur mycket sömn behöver man?

Sömnbehovet varierar mycket från person till person, men det minskar vanligtvis hela livet.

Små barn behöver ofta mycket sömn. Under de första åren kan sömnbehovet vara upp till 16 timmar per dygn. Behovet avtar långsamt under barndomen, men de flesta skolbarn behöver minst 10-12 timmars sömn för att vara pigga på dagarna. Man gör barnen en björntjänst om man låter dem sitta uppe länge för att sedan väcka dem tidigt nästa morgon. En lång, oavbruten sömn verkar ha en gynnsam effekt både på koncentrationsförmågan och på barnens immunförsvar.

I vuxen ålder behöver de flesta minst 6-8 timmars sömn, men det är stor skillnad mellan olika personer. Äldre kan ofta klara sig med ännu mindre sömn.

 

Tänk bara så mycket vi  egentligen ska sova ?

Jag tror jag  aldrig sover 10-12 timmar, men det skulle nog behöcas många gånger om jag får säga det själv.

 

Jaja sov gott nu alla! :)

Tycker om att  ha roligt med mina vänner !:)

 

 

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0